Sundsvalls NewWave är en ideell förening med Squaredance som verksamhetsområde.


Klubben bildades vid konstituerande möte 1985-12-19. En styrelse sammansattes som kom att bestå av Gunnar Olsson, Anette Niemi (Lundqvist), Berit Allberg, Lena Isaksson (Nyberg) och Eva-Lena Henriksson. Inklusive styrelsen var antalet aktiva medlemmar 12 st som under det gångna året tillsammans lärt sig första turerna i Squaredance. Alla vi som fortfarande är aktiva i klubben tackar dessa personer för vad vi har idag

Squaredance är en dans där grupper om åtta personer dansar tillsammans i en så kallad square (fyrkant). För att kunna dansa Squaredance så måste man lära sig ett visst antal dansturer som alla har ett eget namn ("calls"). En "caller" (dansledare) sköter musiken och ropar ut de olika dansturerna i den ordning han eller hon själv bestämmer eftersom dansen fortgår. Det är en danstyp som ger mycket social samvaro och glädje.

Varje tisdag 18:30-21:30 har vi sammankomster i en kvarterslokal i Granloholm där vi tränar både kroppen och knoppen. Du är välkommen att titta in någon tisdag för att bekanta dig med oss och dansen.

Klubben bedriver kursverksamhet på Basic för nybörjare andra dansnivåer upp till och med Challenge 1. All kursverksamhet är förlagd till en och samma plats och på samma veckodag så att klubbens alla medlemmar har möjlighet att träffas samtidigt.
Kurserna startar varje höst i början av September och pågår till början av Maj. Varje höst vid kurstarterna har vi ett så kallat ”öppet hus” där eventuella nybörjare bereds möjlighet att prova på lite squaredance.
Kom och prova på. Sedan hösten 2014 bedriver Klubben sin verksamhet i samband med ABF

Ödsla inte bort din dyrbara tid.... kontakta oss
Webmaster: kjell@kbhome.se